Overzicht van onze belangrijkste evenementen

Elk jaar heeft onze school een reeks terugkerende evenementen die het schoolgaan plezanter maakt voor kinderen, ouders en grootouders.

- Sportactiviteiten (netbaltornooi, tussen 4 vuren, loopwedstrijd, gymnastiekland) (gespreid over het schooljaar)
- Fiets- en wandeltocht (september)
- Grootouderdag (november)
-
Presentatiefeest (november)
-
Open klasdagen (1e leerjaar november / kleuters maart)
-
Sinterklaasbezoek (december)
-
Kerstdrink (december)
-
Kinderanimatie (februari)
-
Carnaval (februari)
-
1ste communie (mei)
-
Schoolfeest (mei)
-
Laatste schooldag (juni)


Sportactiviteiten (netbaltornooi, tussen 4 vuren, loopwedstrijd, gymnastiekland):

Buiten de turn- en zwemlessen doet onze school ook regelmatig mee met verschillende andere sportactiviteiten.
Onze kinderen hebben op het gebied van sport al veel bewezen: ze kunnen hun mannetje/vrouwtje staan en ze hebben al meerdere medailles in de wacht kunnen slepen.

Beschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement001.jpgBeschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement002.jpgBeschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement003.jpg

Naar begin


Fiets- en wandeltocht:

Natuur en een goede gezondheid zijn twee belangrijke factoren die we moeten waarderen en koesteren omdat we ze niet kunnen missen.
Daarom organiseert onze school wandeltochten en fietstochten: ze zijn goed voor de spieren en we leren de schoonheid van de natuur waarderen.
Deze uitstappen zijn bedoeld voor kinderen en hun ouders, grootouders, vrienden. Terug op school wacht een hartig hapje/drankje.

Beschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement004.jpgBeschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement005.jpgBeschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement006.jpg

Naar begin


Grootouderdag:

Ook Oma/bobonne/memé… Opa/bompa/pepé… (de grootouders) mogen niet vergeten worden, en daarom heeft onze school ook voor deze mensen leuke verrassingen in petto.
Op deze dag worden de grootouders in het zonnetje gezet en kunnen ze samen met hun kleinkinderen meedoen met gezellige activiteiten.

Naar begin


Presentatiefeest:

Dit is een jaarlijks terugkerend feest . Op 21 november is het feest voor de kinderen.

Beschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement010.jpgBeschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement011.jpgBeschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement012.jpg

Naar begin


Open klasdagen:

Aan de ouders wordt de mogelijkheid gegeven om tijdens het schooljaar zelf te zien hoe het er in de klas van hun kinderen aan toe gaat.
De ouders van de kleuters en van het eerste leerjaar worden hierop uitgenodigd.

Beschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement013.jpgBeschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement014.jpgBeschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement015.jpg

Naar begin


Sinterklaasbezoek:

De grote kindervriend met zijn mijter en lange baard, vergezeld van zijn guitige zwarte pieten kan natuurlijk niet aan onze school voorbijgaan zonder even binnen te wippen.
Wij verwelkomen de sint (met zijn zak vol geschenkjes) maar al te graag en onze kleintjes kijken hier al lang op voorhand naar uit.

Naar begin


Kerstdrink:

Aangezien het ‘normale’ koude weer rond die tijd van het jaar…
Aangezien de naderende feeststemming…
Aangezien het de laatste schooldag is voor de kerstvakantie…

Mogen we elkaar eens opwarmen met gezellige babbeltjes, kerstmutsen op het hoofd, rode neuzen en oren en de nodige animatie voor iedereen.
Dit evenement kan echter niet zonder de traditionele ‘gratis’ glühwein en chocomelk voor alle kinderen en hun ouders !
Met een blij gezicht en zingend beginnen we aan de vakantie!

Naar begin


Kinderanimatie:

Dit is een leuke dag tussendoor voor de kinderen en is georganiseerd door het oudercomité.
Op deze dag wordt meestal een voorstelling gegeven zoals een circusvoorstelling, poppenkast, toneel, … Succes verzekerd!

(geen foto’s)

Naar begin


Carnaval:

Carnaval is een welkome uitlaatklep.
Iedereen doet mee, van kleinste peuter tot directeur…
Verkleed en geschminkt flaneren we door de school en de leerkrachten gaan ook uit de bol.


Beschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement025.jpgBeschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement026.jpgBeschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement027.jpg

Naar begin


Eerste Communie:

De leerlingen van het eerste leerjaar doen samen in de parochiekerk hun eerste communie.
Na de viering voorzien we een feestelijke receptie op school.

Beschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement028.jpgBeschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement029.jpgBeschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement030.jpg

Naar begin


Schoolfeest:

Wat zeker niet mag gemist worden is ons jaarlijks grote schoolfeest waar de kinderen, die zich hiervoor weken hebben voorbereid, het beste van zichzelf geven voor het grote publiek
. De school is dan omgetoverd in een grote kermis die vol staat met allerlei spelletjes en er is drankgelegenheid voorzien voor de droge kelen.

Beschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement031.jpgBeschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement032.jpgBeschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement033.jpg

Naar begin


Laatste schooldag:

De laatste schooldag is aangebroken.
De grote vakantie begint en de zesdejaars verlaten de school om hun vleugels uit te slaan.
We nemen samen afscheid van het schooljaar en vertrekken met een echt vakantiegevoel.
Alle ouders/grootouders/vrienden en kinderen komen dan samen op de grote speelplaats. We vieren dan alle sportlaureaten, zeggen dank je wel aan iedereen en tellen samen het schooljaar uit:

10… 9… 8… 7… 6… 5… 4… 3… 2… 1…
JOEPIE VAKANTIE !!!!!!

Beschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement034.jpgBeschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement035.jpgBeschrijving: C:\Users\Marc Spandel\Documents\Websites\OLVP Website\bawat\fotos\Evenementen\Evenement036.jpg

Naar begin